11.21.2008

This Week...

牛肉とカリフラワーの粒マスタード炒め

I bought a huge cauliflower and bag of bean sprouts last weekend.
It was a quite challenge to think of menus using these two veggies before they go bad.

I've tried the cauliflower kinpira style and miso soup with bean sprouts.

According to wiki, "Kinpira (Japanese: 金平) is a Japanese cooking style that can be summarised as a technique of "saute and simmer". It is commonly used to cook root vegetables such as carrot, burdock and lotus root, seaweeds such as arame and hijiki and other foods including tofu and namafu (wheat gluten). The dish features the use of soy sauce mirin, as well as often slivered chili peppers."

Yesterday, I made a dish with beef, cauliflower, and been sprouts stir fried with mustard and soy sauce flavor. The taste was quite different from what I expected. I thought I would taste the mustard, but it was rather sour and not much mustard flavor.

I still have another portion of both cauliflower and bean sprouts to make one more dish... Hmm, what to make? =x

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大きなカリフラワーと大量のもやしを先週末購入。
そうでなくても、料理のレパートリーの少ない私なのに・・・
カリフラワーを使った料理なんて荷でて食べるくらいしか思いつかない。
一体何が作れるのか、ネット上でカリフラワーともやし料理の検索した。

もやしの方は簡単だけど美味しく食べれるもやしの味噌汁 (汗。
普通に美味しく頂きました。

カリフラワーはとりあえず、カリフラワーの金平を作りました。
少し多めに赤唐辛子を入れたので、これはご飯が進む一品でした (Yay!)
昨晩はカリフラワーが悪くなる前に食べなくては・・・・
との事で、牛肉とカリフラワーの粒マスタード炒めに挑戦★
マスタードの味がするのかと思いきや、何気に酸味の強い美味しい一品。

後一品分ほどカリフラワーももやしも残っているので・・・
カリフラワーは茹でてそのままかカリフラワーのポタージュ辺りに挑戦してみようかな?!
今日はボルチモアでも初雪が降ったので(積もる程ではなかったが)、暖かいポタージュは良さげだ。

もやしも実は色々と料理方があるのですね。

日々料理作りの面では色々と学びジョジョに成長してる私!← と思っています。

インターネット万歳ですね・・。本当に便利な世の中だ~。

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